Ogłoszenie

Witamy serdecznie wszystkich gości odwiedzających nasze forum.

Traktuje ono w głównej mierze o Routerze WS 50, ale użytkownicy innych motorowerów o podobnej konstrukcji również są bardzo mile widziani.

GORĄCO ZAPRASZAM DO REJESTRACJI.

Panel
  • Index
  •  » Awarie
  •  » WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

#1 27-09-2012 19:34:26

kulka123

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420924317.png

Zarejestrowany: 11-06-2012
Posty: 28
Punktów :   

WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

Witam, mam problem z routerkiem. Ostatnio miesiąc temu nim jeździłem i jechałem do sklepu 300 metrów ok. Wszystko ok wracam ze sklepu a tutaj nie chce mi odpalić. Nie dało się nic zrobić na miejscu więc musiałem Go prowadzić. Potem stał z 3 tygodnie bo nie miałem czasu zajrzeć. Teraz mam czas i muszę rozwiązać ten problem.

Gdy odpalam kopką to słychać odgłosy powietrza, a gdy robię to energiczne to za 5-6 razem jest odgłos jakbyśmy otworzyli puszkę piwa. Motor daje iskre, świeca jest dobra, gaźnik czyszczony wyregulowany, dostaje paliwo. Wszystko włączone. Nie wiem co może być nie tak, jeżeli ucieka gdzieś powietrze, albo Go słychać to słyszałem o braku kompresji ale wszystkie uszczelki są na swoich miejscach. Rozrusznik elektryczny bardzo szybko pracuje. Na pycha też nie daje rady. Co może być jeszcze przyczyną? Silnik na pewno nie jest zatarty. Nie wiem może coś z tłokiem? Tutaj jest filmik http://www.youtube.com/watch?v=HOD8xWMN … e=youtu.be sorki za jakość ale nie było nic innego pod ręką. Nie słychać akurat tego "Otwarcia Puszki". Na filmiku widać, że fajki nie ma bo mi się urwała już dużo wcześniej na razie jest drut.

Offline

 

#2 27-09-2012 22:08:25

D_O_N :)

Gość

Re: WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

Możliwe że posypał Ci się tłok ;] Albo zabezpieczenia wypadły

 

#3 27-09-2012 22:54:24

 Mamut

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420928027.png

Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 01-07-2012
Posty: 182
Punktów :   
Motocykl: Benzer Yankee

Re: WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

Ja bym zaczął od założenia fajki; na filmiku nie słychać zapłonu, skoro mówisz że paliwo podaje to raczej problem jest z elektryką.

Offline

 

#4 01-10-2012 09:20:07

seiko

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 15-06-2012
Posty: 99
Punktów :   
Motocykl: ws50

Re: WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

jeżdżąc z taką wielką  dziurą na gumowej rurce od filtra powietrza to na pewno  zasyfiłeś  gaźnik

Offline

 

#5 01-10-2012 17:24:43

kulka123

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420924317.png

Zarejestrowany: 11-06-2012
Posty: 28
Punktów :   

Re: WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

2 raz wyczyściłem gaźnik. Zauważyłem, że brakuje tej blaszki jak się włącza ssanie tej od wlotu gaźnika. Jak zatkałem cała dłonią wlot gaźnika to nie było już słychać uciekającego powietrza ale motor nie daje żadnego znaku życia.

Co mnie zdziwiło a nawet wystraszyło? Zacząłem kopać energicznie w kopkę i nagle jak strzeliło to dosłownie jak petarda, pełno dymu z rury wydechowej. I teraz jak kopne 4-5 razy to jest nagły wybuch. Qmpel mówił coś, że zalewa silnik paliwem i jest dlatego taki efekt. Co mam dalej z tym zrobić?

Offline

 

#6 01-10-2012 19:02:45

przemek123770

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

36120987
Zarejestrowany: 28-09-2012
Posty: 53
Punktów :   
Motocykl: Router WS50
Pojemność: 125 cm3
Przebieg: 20 tyś
Wiek: 17

Re: WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

Mi się wydaje ze sam już tu nic nie zdzialasz.Potrzebny tu jest machanik,on na pewno będzie wiedzial co i jak.
Tez jest bardzo mozliwe ze masz jakieś dziwne przebicie. I dlatego nie che odpalić...Kolega tak mial niedawno


Posty zostały poprawione!


ROUTER
TO
MASZYNA

Offline

 

#7 02-10-2012 19:39:36

 k9602

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1419714679.png

45453234
Call me!
Skąd: 40km od krakowa nieznajdziesz
Zarejestrowany: 02-07-2012
Posty: 1555
Punktów :   16 
Motocykl: RometRouterWs50/2012
Pojemność: 72ccm
Przebieg: 9000km+
Wiek: 19
Imię: Konrad

Re: WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

nie!! on nie ma kompresji nie slychac ze scina na rozruszniku:P albo tłok pekł albo cylinder porysowal albo uszczelke pod glowica wydmuchalo:P swieca mokra czy sucha ??


Motocyklista ma nie tylko oktany w baku, lecz także olej w głowie

Offline

 

#8 03-10-2012 01:29:12

MrGizmo

Użytkownik

Zarejestrowany: 16-01-2012
Posty: 0
Punktów :   16 

Re: WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

Rozrusznik to chyba nie kręci silnikiem... Przynajmniej tak to słychać. Na kopce słychać kompresję, więc raczej powinna być.
Jeśli co któreś kopnięcie masz strzał to znaczy, że jakaś iskra tam jest i kompresję jakąś też łapie. Ja sprawdziłbym go na innym gaźniku i normalnym filtrze...

Offline

 

#9 06-10-2012 21:25:12

wujcio kulas

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927216.png

Skąd: podkrakowskie haszcze
Zarejestrowany: 11-06-2012
Posty: 46
Punktów :   

Re: WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

Ja bym zaczął od sprawdzenia czy jest jakikolwiek luz na zaworach. Bo chyba Ci się któryś zawór nie domyka.

Offline

 
  • Index
  •  » Awarie
  •  » WS 50 nie odpala. Odgłosy powietrza z silnika.

stat4u stat4u

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.graopokemonach.pun.pl gothic community story project www.motosquad.pun.pl www.grupaixssp.pun.pl sraczka z nerwów