Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
mam takie pytanie odnośnie przedniego zawieszenia, nie wiem czy też macie takie odczucia .... Jak droga jest w miarę równa to ładnie się jedzie dość komfortowo, ale jak droga dziurawa, stary asfalt, wyboisty pofalowany, to komfort jazdy jest koszmarny. Skacze się na tym routerku jak na rodeo i męczy taka jazda. ciśnienie w przedniej oponie 2 bary. Niby przednie zawieszenie jest miękkie, bo przy hamowaniu bardzo nurkuje, ale jakość tłumienia jest słaba.
Czy jest jakaś możliwość regulacji siły tłumienia na lagach tymi śrubami ( to są chyba korki od lag ??) Czy tylko ewentualnie wymiana oleju w lagach?
Poprawiony tytuł//beikus
Ostatnio edytowany przez seiko (29-07-2012 08:30:36)
koles zakrec to na maxa one trzymaja cale lagi
Ja też się tym zaciekawiłem, przy dokręcaniu słychać takie pykanie. Jakby zmieniało to naprężenie strzyżyny ^^. Tylko ja tak mam czy wy też? ^^ Pozdro Scyzoryk
Przednich lag jeśli chodzi o miękkość nieda sie wyregulować ale tylne które sa twarde i powodują ten dyskomfort już tak trzeba tylko sprawić sobie klucza do tej czynności
Pozdro
konrad960229 napisał:
koles zakrec to na maxa one trzymaja cale lagi
całe lagi jako takie to trzymają śruby poniżej na wysokości pod przednim światłem, do tego usztywnienie blacha na śrubach od błotnika. więc nie pitol
odkręcać nie będę, ale jakoś mocno przykręcono to one nie były fabrycznie , bez problemu dałem rade dokręcić je o 360 stopni i to jeszcze nie na max było. więc myślłąłem ze to może jakaś regulacja tłumienia.
chlopie nie gadaj dokrecaj to i mowie ci bo ci kolo odleci zarcik ja to mam na maxa dokrecone chociaz mi sie to non stop odkreca
gizmo widziales jak wyglada lag po odkreceniu calosci gornej sruby itd ?? mam zrobic zdjecie tego laga na jakiej zasadzie on jest ??
Ostatnio edytowany przez konrad960229 (04-09-2012 19:02:29)
Witam mam pytanie do osób które już robiły coś przy lagch w routerze a więc ile wchodzi oleju do każdej z lag i jakie parametry ma olej ? 10w syntetyk będzie dobry ? Drugie pytanie jakie wymiary mają uszczelniacze w tych lagach ? Na jakiej stronie bym mógł je kupić. Prosze o jakieś cenne wskazówki przed rozebraniem bo już czuć wymiane oleju. Czy jeśli uszczelniacze są dobre to sama wymiana oleju jest dobrym rozwiązaniem ?? Pomocy ??
Jeśli ci nie ciekną lagi z uszczelniaczy to nie ma sensu ich wymieniać chyba że twoim zdaniem przednie zawieszenie jest za miękkie i chcesz żeby było twardsze to wlejesz gęstszy olej i odwrotnie jeśli twoim zdaniem zawieszenie jest za twarde to chcesz wlać rzadszy olej.
Czy ja wiem mi się wydaje że trzeba lać taki jaki powinien być gdyż gęstrzy olej ma gorsze parametry przepływu przez orginalne otwory czyli będzie się grzać i zużyje się szybciej ale nie zaczynam dyskusji bo nie wiem. Wracają do tematu ile oleju wchodzi do lag w routerze ??