Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Cześć mam problem od kilku dni z gaźnikiem cieknie mi paliwo z komory przez ten wężyk od dołu gaźnika podgiąłem pływak i dalej leci jak ma wysokie obr. ale zatkałem ten wężyk śrubką było przez 2 dni ok ,a tu idę dzisiaj do moto patrzę kałuża paliwa prawie cały bak mi się wylał ( ale wszystko przez filtr paliwa co to może być iglica pływaka zamyka jaki jest poziom paliwa w tych gaźnikach ?? u mnie jest pomiędzy tym dekielkiem a gaźnikiem proszę was o pomoc
A zaczęło się to dziać gdy dobijałem tylne koło wtedy zaczął 1 raz lecieć i dalej się już pierdo..
Ostatnio edytowany przez biker_boys (22-10-2015 19:51:40)
Coś jest nie tak z zaworkiem pływakowym , prawdopodobnie bolec z tej blaszki nie domyka go po napełnieniu i paliwo cały czas leci do komory pływakowej
Zdejmij gaźnik i przedmuchaj go przez otwór do którego jest podłączony wężyk od kranika , możliwe że jest jakiś syf .
Czyściłem kilka razy i nic regulowałem blaszką poziom i też nic