Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam,
posiadam rometa 72cc,
przy wyższych obrotach jest dziwny dźwięk i wypycha powietrze przez filtr powietrza (tak jak by tędy leciały spaliny), czuć na nodze gdy się stoi.
I mam do was pytanie czym to może być spowodowane, wcześniej tak nie było, rozrząd nie jest przesunięty.
jak przylgnia zaworu to nowa głowica?
Sprężyna cała.
Ostatnio edytowany przez damian5602 (15-08-2015 10:44:11)
Okazało się że była pęknięta wewnętrzna sprężyna, wymieniłem wyregulowałem i teraz dławi się na wyższych obrotach.
Możliwe że źle ustawione luzy?
Na ssący dałem 0,05 bo nie miałem 0,06 a na wydech 0,08 możliwe że mogły mi się przesunąć.Jak dodaje gaz to kopci lekko na biało czym to może być spowodowane?
Albo przesuniętym rozrządem o jeden ząbek?
vxproplus napisał:
Pozwolę się podczepić do tematu. Ja też mam teraz bardzo podobnie, obojętnie a jakim biegu do 8000 obr/min i koniec a na luzie jak mu dam do oporu to jest jakby odcinka tylko bardzo wolna. Zmieniałem ostatnio gar i głowicę. Też ustawiałem gaźnik na wszelkie metody.
Coś tego typu.
Przyśpieszyłem rozrząd o jeden ząbek i było ok ale za kilkaset kilometrów zawór wydechowy mi się wypalił. Zmieniłem zawór, i rozrząd ustawiłem normalnie na znakach i teraz też jest dobrze.
Ustaw porządnie rozrząd luzy zaworowe wyreguluj gaźnik jak powinno być jak dalej będzie tak samo to pomyślimy przy wymianie sprężyny założyłeś nową UGP?
Nie wiem co to UGP.
Ustawiłem rozrząd i teraz nie ma zamuły ale nadal strzela powietrzem z gaźnika. Gniazda zaworów są całe jak i zawory
UGP czyli uszczelka pod głowicą dawałeś nową?
wczoraj zamówiłem zestaw, wymienię i dam znać.
U mnie w crossie klin na magnecie miał luzy przez co iskra nie była wtedy co powinna i cofało w gaźnik.
Witajcie, dziś miałem zakręcony kranik i trochę paliwa w gaźniku dałem gaz i nie strzelał do gaźnika.Możliwe że poziom źle ustawiony w gaźniku.
Miewam przy gaźniku problem, odgina się blaszka przy pływaku i wtedy ciągle leci paliwo w rurce od przelewu.
Ta blaszka sama się nie odegnie , najprawdopodobniej dostał się jakiś poproch do zaworka odcinającego dopływ paliwa , przez co właśnie się przelewa
Nadal to samo mam, w poniedziałek przyjdą nowe uszczelki, wymienie i dam znac.
nadal to samo po wymienie upg