Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Siemanko, jestem tu nowy, bo od jutra bêdê posiadaczem WS50 Chod¼ ju¿ od dawna jestem na innym forum, ale jako i¿ sqt sprzedany to wbijam do was!
Moto jest po lekkim tuningu, ale ziomek napisa³ mi, ¿e aktualna prêdko¶æ to 60-65 km/h bo przyda³ by mu siê nowy t³ok... Ale nie oszukujmy siê, je¶li wymiana t³oka to cylek na pewno te¿.
Wiêc mam do was pytanko jaki set pod niego wybraæ, od razu wrzucê cylinder o pojemno¶ci 80-125ccm, ale wolê 80ccm bo do wiêkszej pojemno¶ci z tego co wiem potrzebny tak¿e wa³.
Czy ten zestaw podejdzie do niego?
http://allegro.pl/cylinder-glowica-80-z … 08038.html
albo ten:
http://allegro.pl/cylinder-glowica-rome … 77075.html
Ostatnio edytowany przez bartekchejman (22-06-2015 11:21:17)
Oba s± dobre 1 post zapraszam do powitalni
Bez zmieniania wa³u maksymalnie mo¿esz przerobic na pojemno¶æ 72 cm (ewentualnie 88 cm ale to jest bardziej skomplikowane). Jak zmienisz wa³ na taki z d³u¿szym korbowodem to wtedy mo¿esz przerobiæ na 110
Maksymalnie mozesz przerobiæ na 110 cc.Je¶li chcesz 125 cc to niestety trzeba kupic ca³y silnik.
Mi 80ccm (72) wystarczy, tylko op³aca siê kupiæ ten z allegro który poda³em?
A mogê byæ na seryjnej g³owicy czy muszê do tego cylka muszê te¿ j± kupiæ?
Ps. Ju¿ jest!
Bez wiatru 78km/h, na trochê zr±banym t³oku
A mam takie pytanko po za tematem Jak np. wrzucacie dwójkê czy tam trójkê, to czekacie a¿ moto wejdzie na maksymalne, mo¿liwe obroty i dopiero wy¿szy bieg, czyt na wyczucie?
Shaggy, chyba chodzi³o o to ¿e ju¿ jest ale router
Co do zestawu to oba bêd± pasowa³y (musisz te¿ wymieniæ g³owice)
A obroty przy których zmienia siê bieg na wy¿szy to kwestia indywidualna. Moim zdaniem powinno siê zmieniaæ bieg przy oko³o 6000 obr/min
[b]shaggy87[b], tak jak mówi Mateo O moto chodzi³o
Co do 6k obr/min to, dziêki za info, te¿ tak robiê
Ten gar w routerze ze zdjêcia wygl±da w³a¶nie na 110.
Ostatnio edytowany przez vxproplus (24-06-2015 20:21:26)
W sumie jak patrze na szpilki, to te¿ mi siê tak wydaje :O
Ale to 50ccm jest, wczoraj jak by³em na przeja¿d¿ce to zauwa¿y³em, ¿e na cylku 49 jest wybite.
Prêdko¶æ te¿ by wykazywa³a wiêksz± pojemno¶æ ni¿ 50 ccm, napisz jakie masz zêbatki i czy prêdko¶æ mierzy³e¶ GPS'em czy licznikiem fabrycznym?
Prêdko¶æ licznikiem, zêbatka tylna z 52 zêbów zmieniona na 41 zêbów. Moim zdaniem je¶li by³by to 110 to v-max by³by wiêkszy i gdy jecha³bym z pasa¿erem obroty na 4 nie waha³yby siê miêdzy 4 a 5 ty¶ obr./min.
Mogê siê myliæ Wiêc mo¿e pode¶lê kilka zdj.
Tu jest zdj, pó¼niej wrzucê wiêcej.