Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
1.8 Benzyna ....
Honda ....
Accord ...
ROK:
1997
SILNIK:
1.8 Benzyna
UKŁAD DOLOTOWY:
Seria
UKŁAD WYDECHOWY:
Seria
ELEKTRONIKA:
El. Szyby x2 , Radio , Regulacja świateł i chyba tyle
UKŁAD NAPĘDOWY:
Seria
ZAWIESZENIE:
Seria
UKŁAD HAMULCOWY:
Seria
BODY-KIT:
Seria
ŚRODEK:
Ogólnie seria
CAR-AUDIO:
Pioneer
KOŁA:
Alusy 15`stki
MOC:
120
PLANY:
-Jakiś stożek dedykowany do tej hondy
-Dodatkowe światło w bagażniku ( myślę też nad fajnym niebieskim podświetleniem bagażnika z boków )
-Naprawa mechanizmu opuszczania prawej , przedniej szyby
-Zegary może zmienię
-Wymiana klocków hamulcowych z tyłu oraz hamulca ręcznego
- Jakaś końcówka wydechu żeby ładnie mruczał lecz nie za głośno i nie był zbyt duży
-
ZDJĘCIA
Ogólnie Hondę mam od 11 listopada 2014 roku . Mało jeszcze wiem o niej i dużo się muszę nauczyć . Dotychczas przejechałem niewiele km lecz jestem zadowolony z jazdy , mój styl jazdy jest spokojny , nie jestem szybki i wściekły za kółkiem . Jedynie męczą pytania kolegów : " A czemu nie kupiłeś Gofffa ? "
Ostatnio edytowany przez Monster96 (16-11-2014 11:51:32)
Szerokości
Nigdy Golfa, nigdy BMW. Chyba że powyżej pewnego progu cenowego, niedostępnego dla 18sto letnich dresów.
Słowian - Dzięki
Johnu dobrze jak zwykle mówisz , ide ci polać dobrej wódki
Adi - Nie przesadzajmy że w odstawkę Ale jednak mniej będzie jeżdżone zumikiem .
Czekam panowie na wasze opinie wobec moich planów drobnych zmian w Hani
Co tu by oceniać. Drobne te twoje plany, ale są spoko.
Tutaj można by było przyciemniac lampy, jakiś carbon czy sticker zależy w jakim stylu chcesz go robić. O ile chcesz go jakoś tam robić. Zawieszenie gwintowane tez by było na miejscu - w zime wysoko, w lato nisko . Na miejscu też by były drobne dokładki do zderzaków.
Nie przesadź z wycechem, żeby wielkiej krowy nie zrobić, bo wtedy to wieś
Gdyby robić te autko delikatnie i ze smaczkiem to będzie git, nie można z niczym przesadzić, bo efekt może być odwrotny
To prawda , trzeba bardzo delikatnie . Na pierwszy ogień koniecznie musze zrobić światło w bagażniku . W jakim stylu bym chciał ? Ogólnie jeżdżę spokojnie , wyjątkowo czasem dam po garach lecz lubię gdy auto ma agresywny wygląd , trochę jak z F&F heh .
A gdzie byś proponował carbon ? Myślałem też o przyciemnieniu szyb
Carbon to można tak: na lusterkach, przedni grill przerobic z chromu na carbon, listwy plastikowe na nadwoziu.
Jeśli chcesz go trochę chociaż obniżyć (przy okazji - jak wiadomo im twardsze auto, tym lepiej pokonuje zakręty, j**bać dziury, liczy się jazda hehe) i dać nakładki na zderzaki i progi to nawet nieduży spoiler z tyłu byłby ok. Ale chcieć ładnie zrobić na prawdę trzeba mknąć po detalach do przodu.
Możesz pomyśleć o xenonach, może jakieś ringi w lampy.
Z tyłu gdyby lampy były ciemniejsze by było nieźle.
Powodzenia
Pamiętaj żeby nie robić jak rasowy sportowy wóz. Carbon możesz dać na masce, ale to tak z grubej rury.
Ja bym obkleił to "drewno" w środku. Możesz dać jakieś ładne (najlepiej wieloramienne) alusy, tylko to już wydatek. Przemyślał bym też jakiś niski spojler. Nie chodzi mi o skrzydło, ale o niską listwe.
niebieskie podswietlenie stanowczo na minus stozka do tak slabego silnika sie nie oplaca carbon dobry pomysl ale na niewielu elementach a nie na polowie samochodu. bron boze xenon, a jak juz to tylko w soczewce, hidy w zwyklej lampie oslepiaja jak paprotka
regulacje swiatel ma kazdy samochod hehehe
zegaruw nie zmieniaj, wymien jedynie zarowki, u mnie sporo daly
aa i rozpisz sie cos o audio, bo napisales tylko pioneer: jakiej mocy glosniki jakie radyjko ilo-kanalowy wzmacniacz jaki litraz skrzyni ew tuby?
ogolnie to to bardziej dziadkowe auto najlepiej wyglada w serii do przerubek dobry jest civic
Dokładnie. Bo taki Civic VI to bez problemu i małymi kosztami elegancko wychodzą
Hmm mały silnik ? 120 km to nie tak mało , wystarczająco jak dla mnie ale z pewnością nie jest dziadkowaty .
Adi za bardzo zaszalałeś Nie aż tyle tego carbonu Drewienka nie ruszam , zawieszenia obniżyć tez nie mogę bo już ledwo się w podjazd mieszczę . Nie wiem co myśleć o listewce z tyłu , taki mini spojler może i by pasował ale nie wiem ... .
O audio napiszę przy okazji jak ogarnę dokładnie co jest , nie chce pisać chyba ... no coś jak .... no no dużo ma dużo itp....
Co do zegarów to najpierw zmienię żarówki ( bo taniej ) jak się za mało zmieni wygląd to wtedy zegary momo
W xenony nie bd inwestować , może pomyślę o żarówkach tylko żeby dawały czysto białe światło