Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Mia³ kto¶ z was ten zestaw http://allegro.pl/cylinder-glowica-72-z … 88695.html
Jest on co¶ wart czy to zwyk³y chiñski szmelc ?
Zwyk³y chiñski szmelc. Ja na takim przejecha³em jakie¶ 10 000 km (zestaw by³ w dwóch routerach) i ¶miga do dzi¶, jedynie jedna szpilka wydechowa siê upali³a.
Rafa³ - kliknij link i w pasku adresu usuñ znak zapytania i spacjê, po tym link dzia³a
Ostatnio edytowany przez AmaSoft (02-11-2014 16:10:43)
Dziêki , link poprawi³em na czytelny
Wotus pomijaj±c ju¿ to co kolega o zestawie napisa³ wy¿ej , proponowa³ bym poszukaæ zestawu w którym g³owica jest ju¿ uzbrojona , bo ta z twojego linku jest do posk³adania
chyba ¿e masz wprawê w sk³adaniu i czas
AmaSoft napisał:
Zwyk³y chiñski szmelc. Ja na takim przejecha³em jakie¶ 10 000 km (zestaw by³ w dwóch routerach) i ¶miga do dzi¶, jedynie jedna szpilka wydechowa siê upali³a.
Rafa³ - kliknij link i w pasku adresu usuñ znak zapytania i spacjê, po tym link dzia³a
To jak przejecha³e¶ na nim 10 ty¶ to chyba nie najgorszy te zestaw.
Ostatnio edytowany przez wotus (02-11-2014 16:40:31)
Rozbroiæ g³owicê i uzbroiæ now± to 30 minut jak kto¶ ma wprawê albo godzinka jak kto¶ to pierwszy raz robi.
wotus - jak go kupowa³em to my¶la³em, ¿e przejedzie max 5000 km. W czerwcu przek³ada³em go do nowego rometa i ¶ladów zu¿ycia na cylindrze praktycznie nie by³o. Da³ radê przewie¼æ mnie w Bieszczady, nad morze i na mazury wiêc my¶lê, ¿e jeszcze sezon '15 przeje¼dzi.
Polecam, choæ pamiêtaj, ¿e mo¿e przejechaæ 10-15k km bez awarii albo t³ok spuchnie po 1000 km, ró¿nie z tymi tanimi zestawami bywa.
A jak go dociera³e¶ stosowa³e¶ siê od tych zasad ¿eby je¼dziæ na pó³ gazu nie przekraczaæ 6 ty¶ obrotów, czy po prostu je¼dzi³e¶ byle nie przegrzaæ.
Normalnie je¼dzi³em w pe³nym zakresie obrotów, tylko robi³em postoje co jaki¶ czas by go nie przegrzaæ. Akurat tak siê z³o¿y³o, ¿e montowa³em zestaw na kilka dni przed wyjazdem do £eby wiêc w czasie wyjazdu siê dociera³. Postoje by³y co 30 min (co ~20 km) - silnik styg³ a ja pali³em
Czy mo¿e ten bêdzie lepszy przynajmniej rialli to jaka¶ firma a nie bez imienny chiñski wyrób http://allegro.pl/cylinder-glowica-72-c … 42947.html
Ró¿nica to 15 z³ wiêc my¶le ¿e mo¿na próbowaæ ten zestaw firmy Rialli. W sumie jestem ciekaw jako¶ci tych czê¶ci