Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Ja swój sprzęt kupiłem w czerwcu 2013. Malowanie z 2012, ale ma ramę pod silnikiem i chromowany bagażnik. Nie przerabiałem, jedyną zmianą jest przedni błotnik. Podczas gwałtownego hamowania przy podjeżdżaniu na parkingu podziemnym zahaczyłem nim o silnik (był niedokręcone niestety) i musiałem kupić nowy. Fabryczny był drogi więc kupiłem pasujący do Yankee Benzer - jest szerszy niż miałem oryginalnie.
Przejechałem prawie 3000 km i zmieniłem świecę na NGK - silnik równiej pracuje na wolnych obrotach. A propos świecy - w instrukcji jest błąd, właściwy typ znalazłem tu na forum.
Zdjęcia w niecały miesiąc po zakupie
A to zdjęcie z tego roku, już ze zmienionym przednim błotnikiem. Jak ktoś zna Warszawę to niech napisze, gdzie zaparkowałem
Generał napisał:
. Jak ktoś zna Warszawę to niech napisze, gdzie zaparkowałem
Za mała panorama do okoła żeby zidentyfikować miejsce ,miejscówka jakich jest wiele , jakaś podpowiedż ?
Ja ostatni tydzień spędziłem w Warszawie i okolicach nocleg w Markach a jazda po okolicy Warszawy głównie. Tak więc też nie odgadnę gdzie to jest. a Co do moto to elegancko się prezentuje
Tommy29 napisał:
Ja ostatni tydzień spędziłem w Warszawie i okolicach nocleg w Markach a jazda po okolicy Warszawy głównie. Tak więc też nie odgadnę gdzie to jest. a Co do moto to elegancko się prezentuje
Dzięki. A co do miejsca to ulica Krucza, przed Urzędem Paszportowym ;-) Swoją drogą podziwiam Twoją trasę, ja zrobiłem kilka razy po 60 km i trochę czułem w zadku ;-)
Router niemal identyko jak mój, blachy też mam WJ (jeszcze), kufer ten sam, tylko lusterka inne. Świeżych fotek nie mam bo bym wstawił ale w niedzielę jadę z kumplami na wycieczkę dookoła Kampinosu to się popstryka. Też po Wawie jeżdżę często choć sam mieszkam pod Piasecznem.
Ostatnio edytowany przez AmaSoft (03-10-2014 14:20:27)
Co do mojej trasy to opisane mam dokładnie w dziale o wyprawach W sumie moim zamysłem było przygotowanie Routera tak trochę pod enduro/turystyczny.
U siebie zauważyłem że po włożeniu tej 110-tki BTS zmniejszyły się jakoś samoistnie. Ja przy tym nic sam nie kombinowałem
Wymieniłem dzisiaj żarówkę standardową w reflektorze na H6 - każdemu polecam!!! Za niewielkie pieniądze (4,50...) zamiana z latarki kieszonkowej na reflektor oświetlający drogę... Wreszcie widzę, i co ważniejsze - mnie widać!
Ja mam już zmienioną całą lampę przednią na taką przystosowaną do H4, dodatkowo była już w lampie i to 55/60 W. Różnica jest diametralna w porównaniu do fabrycznego świecidełka. Tamtej lampy nie dało się nawet dobrze ustawić aby w bezpieczny sposób oświetlała drogę, nie mówiąc już o tym, żeby to świecenie było efektywne, o co przy 35 W raczej trudno.
da ktoś link do tego kufra ze zdjęcia ?
Wpisz sobie w wyszukiwarce na Allegro "kufer Awina". Możesz też dopisac żeby kufer był na dwa kaski, wtedy będzie taki o pojemności powyżej 50 l. taki jak ja np mam.