Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
AngelOfSpeed na prawdę Cię przepraszam ale jeśli ja nie mam pojęcia o mechanice to dla Ciebie musi być to czarna magia:D
Ale w sumie nie ma co się dziwić, w szkole uczymy się różnych rzeczy oprócz tego co jest przydatne na tu i teraz:) (taka moja cicha opinia)
MrGizmo: Nie płacz, szkoda oczu. Jeszcze będziesz ich potrzebować do stworzenia jakiegoś drogowego potwora:D
Ok , te pytanie powinny być w dziale awarie ,ale zadam je tu
1. Czy wam też nie chodzi wskaźnik paliwa?
2. Czy to normalne ,że jak daje bieg np z 1 na ddwójkę to czuję tak jakbym to robił na pół sprzęgle tak mnie lekko szarpie i np daj mknę 50 km/h i na sprzęgle zredukuję na niższy bieg to czuję jak silnik hamuje czy trzeba podciągnąć sprzęgło?
1. Mi tam działa, dziwnie i raczej się nim nie kieruję ale działa.
2. Co? Jak może Cię szarpać? Ja bez sprzęgła biegi zmieniam i zero szarpania.
Opiszę to po raz kolejny: sprzęgło z jednoczesnym dopuszczeniem gazu, zmiana biegu i puszczenie sprzęgła z jednoczesnym dodanie gazu. Jeśli masz półsprzęgło to albo spaliłeś sprzęgło, masz za mocno naciągniętą linkę a ostatecznie zalane masz jakiś słabym olejem i ślizga się sprzęgło.
Co do dalszej części to nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli redukujesz i nie odwiniesz do końca to chyba logiczne, że zacznie Cię hamować.
To tyle.
P.S.
Płacz jest zdrowy dla oczu
MrGizmo napisał:
Płacz jest zdrowy dla oczu
Szczególnie przed komputerem
http://allegro.pl/tuning-chlodnica-ogar … 76181.html Ma ktoś to cacko ?
Ok ,ale chodzi mi o to jak to chodzi to chłodzi tylko głowice czy całego gara? Ja mam teraz na dotarciu i przydało by mi się to
Edit: A czy ona przypadkiem nie chłodzi oleju?
Ostatnio edytowany przez AngelOfSpeed (06-06-2012 20:19:02)
Przy mocnym katowaniu silnika w gorący dzień zawsze coś pomaga. Większa powierzchnia oddawania ciepła. Pragnę zauważyć, że jedne z najwytrzymalszych silników są chłodzone olejem. Silniki te pochodzą ze stajni Suzuki.
Ostatnio edytowany przez MrGizmo (07-06-2012 12:05:19)
Czyli warto to kupić? i jeszcze jedno pytanie ile nasz router ma rezerwy?