Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam mam do was pytanie mam routera ws50 z 2012 r caly w oryginale i chcialbym go okleic folia carbonowa i chcialem sie was spytac co wg was moge sb w moim ws obkleic juz zamowilem folie o wymiarach 152x50. Prosze o szybka odpowiedz z gory dzieki
Ostatnio edytowany przez dareczek (28-01-2014 19:44:29)
Wszystko oprócz silnika i wydechu
A poważniej: wszystkie plastiki.
Na allegro są różne rodzaje produktów pod nazwą carbon , od folii po badziewiaste produkty naklejko podobne , które dodam jest ciężko bez wprawy nakleić na powierzchnie z dużą ilością załamań wypukleń i nie jednolitych w płaszczyżnie , jak np bak ,
Co do stelaża o którym wspomniałeś (bagażnik) to myślę że ok , tylko że ten bagażnik poza prostymi fragmentami rurek posiada łuk , co po części w pewnym stopniu utrudni oklejanie jeżeli folia okaże się zbyt sztywna
Moim zdaniem fajnie to wygląda na powierzchni prostej lub okrągłej , gdzie taką folie można ułożyć bez problemu , chyba że masz wprawę to podgrzewając ją można z nią robić cuda , ale tak jak wspomniałem to wymaga pewnej wprawy
Powodzenia w oklejaniu
mam na swoim troszkę carbonu i mogę polecić Ci obklejenie:obudowy łańcucha,ten metal przy podnóżkach pasażera,boczki (konkretnie dół boczków który jest taki matowo-czarny) tyle mam u mnie i dla mnie jest git ale jak by było Ci mało to może obudowe lampy tą chromowaną,lagi,zegary(próbowałem ale dla mnie było za trudne) i może te uchwyty trzymające przednią lampe. Ogólnie obklej tylko małe elementy to doda mu urody bo jakoś cały w carbonie mi się nie widzi :]
Zadupek by pasowało oblkeić niezależnie od koloru Rutka, właśnie ten dół boczków, blaszane boczki i jakieś pierdułki. Rurek raczej nie dasz rady obkleić, przynajmniej ja bym nie dał
Szymon mógłbyś wstawić fotki?
Szukałem zdjęć zaraz po obklejeniu i nie mogę ich znaleść a na innych zdjęciach nie zabardzo widać ten carbon.Postaram się jutro zejść do garażu i porobić jakieś zdjęcia ale nic nie obiecuję bo mam go troszkę rozkręconego i niewiem czy niejest uwalony błotem a myć go przy minusowych temperaturach mi się nie chce
szymonisko2000 wyślij zdjecia a co do tych rurek to zobacze jeszcze.Kolega bd mi ten carbon zakladal i sie zna na tym troche i mowil ze bd robil z podgrzewaniem. Pomóżcie bo w piatek bd on obklejany bo wtedy kolega ma czas. Jak juz go obkleje to dam zdjecia heh
dobra mam zdjęcia jako takie (wsumie tylko boczków bo pozostałe takie zabłocone że nic nie widać ale jak coś moge wstawić ) pytanie tylko jak tu się wstawia zdjecia ?
Jeśli chcesz wstawić zdjęcie to wrzuć je na np.imageshack.us albo zapodaj.net i wklej tutaj link