Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam mam pytanie jakie tanie licznik mogę dać do routera bo wydawać ponad 300zł nie chce nie musi być do 80 ważne żeby pasowały i pokazywały bo obecne nie mają obudowy linki ani wskazówek
Przyda przyda, jak sobie zamontuje czujnik temperatury oleju ; )
Zaciekawił mnie pomysł zmiany licznika na ten od nsr. HoNeY Masz moze jakies zdj.? Czy mówiąc ze licznik pasuje miałeś na myśli również wtyczkę ( napewno nie , jednak nie jest to problem ). lwg
Zaloz sobie licznik od roweru. Koszt rzedu 30-40 zl i jak dobrze skalibrujesz to ci pokazywac bedzie z dokladnoscia co do 0,5 km/h. Do tego mozna sobie obliczac przebiegi, predkosc srednia, maksymalna, zegarek.
Ja na ''rowerowym'' już ładnych parę kilometrów zrobiłem i też nie byłem przekonany co do tego typu licznika , a już całkiem rozbroił mnie gość w Decathlon-nie podczas kupna w sklepie ,na początku moich wątpliwości i pytań co do montażu i w ogóle , uciął moje wątpliwości mówiąc nadaje się zarówno do skutera jak i ''dużego'' motocykla bo i jedni i drudzy kupują takie liczniki , no i nabyłem taki właśnie licznik , już ponad 4,5tyś przejechane na takim właśnie liczniku , chcąc zaspokoić własną ciekawość zrobiłem dwa testy co do dokładności pomiaru z dwoma autami i co do precyzji to naprawdę wynik bdb, ponad to jak kolega wyżej napisał funkcja średniej prędkości , limit, zegarek ,itp , no i co najważniejsze nie ma ograniczenia prędkości maksymalnej, polecam
Gość
rafał, mylisz się, te liczniki maja ograniczenie, ale zwykle jest to ograniczenie do 299km/h lub 199km/h
No romecik się raczej nie łapie na takie ograniczenia więc nie ma obaw )
Jest też wersja licznika dla hardcorów
http://allegro.pl/uniwersalny-komputer- … 67394.html
To już cały komputer pokładowy z pomiarem wszystkiego co się da. Oczywiście nie wszystkie funkcje będą w WS 50 działać ale większość tak. Czujniki temperatury, oleju, ładowania, prędkości, dystansów itd.
Fajna rzecz tylko trochę droga i kłopotliwa w montażu.