Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Strony: 1
Witam kupi³em silnik taki jak ma Router WS50 139fmb i chce go wmontowaæ do starego motoroweru rometa charta, i mam kila pytaæ:
1. z silnika wychodz± chyba 5 kabli, dwa od ¶wiate³/³adowanie i resztê do modu³u tyle wiem, jak znacie to powiedzcie jaki kolor kabelka gdzie ma i¶æ,
2.silnik ma byæ poziomo wstawiony do ramy czy przód silnika ma byæ lekko ku górze ?
2. Lekko ku górze, przynajmniej tak montuj± fabrycznie.
Wielkie dziêki, wie kto¶ mo¿e jak z tymi kablami ?
Charty to motorowery dwusuwowe z zupe³nie inn± instalacj±, prawdopodobnie 6v, w routerach jest 12v, inne bezpieczniki, cewki, modó³ ,praktycznie nowa instalacja tutaj pole do popisu bêdzie mia³ elektryk , z ca³ym szacunkiem je¿eli nie czujesz siê na si³ach to lepiej takie rzeczy oddaæ fachowcom
Ja na elektryce znam siê bo wszystko od pocz±tku pod³±czy³em na 12v wszystko przygotowane na ten silnik tylko potrzebuje wiedzieæ jaki kabel od silnika od czego jest, czy od cewki zasilaj±cej, impulsatora itd
Ju¿ wiem gdzie jaki kabel ma i¶æ tylko pomó¿cie w jednej sprawie bo jak pod³±czam to do modu³u to i tak iskry nie ma, wiêc sprawdzi³em cewkê zap³onowa pod magnetem czy daje pr±d i jak trzymam kabel rêk± od tej cewki i pod³±czam rozrusznik to pr±d idzie ale taki ¿e da siê spokojnie ten kabel trzymaæ rêk±, s±dzê ¿e pr±d powinien mocno kopaæ, co s±dzicie o tym ? wina le¿y po stronie modu³u czy cewki zap³onowej ?
raczej nie bo razem wystaje 5 kabli, dwa od ¶wiate³ i 3 do modu³u
Jaki bezpiecznik g³ówny powinienem zamontowaæ do tego silnika, i jaki akumulator oryginalnie ma byæ do ogarów 900 ile Ah ?
Strony: 1